VIDRE PRELIJEPE ŽIVOTINJICE

Teško je reći od koje životinje su mladunci najslađi, ali ove bebe vidre svakako ulaze u najuži izbor.

Teško je reći od koje životinje su mladunci najslađi, ali ove bebe vidre svakako ulaze u najuži izbor. Vidra -Lutra lutra. Otrov iz p...

utorak, 23. veljače 2016.

OVE FOTKE BEBICA VIDRE NEĆE VAS OSTAVITI RAVNODUŠNIM.

OVE FOTKE BEBICA VIDRE NEĆE VAS OSTAVITI RAVNODUŠNIM.

Azijski Mali-grebala vidre ~ u ograđenom prostoru, ženka vidra Bintang rodila ne jednu, ne dvije nego tri bebe! Mali-grebala vidre su najmanje vrste vidre na svijetu, a kad su bebe  provjerene i težile su  (335g) svaka! Ništa nije slađe od mame kada kreće svoju djecu ...
POGLEDAJTE:


 OVI MALIŠANI RADUJU SE MLIJEKU,POGLEDAJTE:
KAO SVAKA BEBA:
A KAD PORASTU,ISTO VESELI I RAZIGRANI LJEPOTANI:

Orijentalna kratkonokta vidra, Aonyx cinereus; sinonim: Aonyx cinerea također poznata pod imenom azijska kratkonokta vidra najmanja je vidra na svijetu.
Orijentalnu kratkonoktu vidru moguće je pronaći u močvarama mangrova i svježim močvarnim područjima Bangladeša, južne Indije, Kine, Tajvana, Indokine, zapadne Malazije, Indonezije i Filipina.
Odrasle jedinke ove vrste vidre mogu narasti u duljinu otprilike 0.9 metara od nosa do vrha repa, i težiti otprilike 5 kilograma. Hrane se ribama, žabama, rakovicama, slatkovodnim rakovima i školjkašima.
Ova vrsta vidre upečatljiva je po svojim prepoznatljivim šapama; njihova kandže ne pružaju se preko mesnatih jastučića njihovim prstiju. Ovakvi atributi daju ima učinkovitost nalik ljudima pri hvatanju i koordinaciji do točke korištenja svojih šapa pri hranjenju rakovicama, glavonošcima i ostalim manjim vodenim životinjama.
Orijentalna kratkonokta vidra živi u proširenim obiteljskim zajednicama sa samo jednim alfa parom koji se pari, dok prethodni odrasli mladunci pomažu u podizanju nove mladunčadi.
Vrsta se prethodno smatrala jedinim članom roda Amblonyx, no nakon nedavne mitohondrijske DNK analize (Koepfli i Wayne, 1998.) dokazana je kao član roda Aonyx. Također postoje rasprave o imenu vrste; cinereus i cinerea. Trenutačno IUCN ime glasi Aonyx cinereus, dok "Vrste sisavaca u svijetu" navode ju kao Aonyx cinerea.


Nema komentara:

Objavi komentar