VIDRE PRELIJEPE ŽIVOTINJICE

Teško je reći od koje životinje su mladunci najslađi, ali ove bebe vidre svakako ulaze u najuži izbor.

Teško je reći od koje životinje su mladunci najslađi, ali ove bebe vidre svakako ulaze u najuži izbor. Vidra -Lutra lutra. Otrov iz p...

petak, 19. veljače 2016.

OVE PRESLATKE BEBE VIDRE ULJEPŠAĆE VAM PO PODNE.

OVE BEBE  VIDRE ULJEPŠAĆE VAM PO PODNE.


Morska vidra-

Morske vidre izvrsno su prilagođene životu u moru.


Morske vidre (Enhydra lutris) žive diljem obala Tihog oceana Sjeverne Amerike. Ranije su se rasprostrale u plitkim vodama Beringovog prolaza i Kamčatke, te juga Japana. Jedan centimetar kože morske vidre prekriven je s 200 000 dlaka, što joj daje bujno krzno radi kojeg su je ljudi lovili i doveli do samog ruba izumiranja. Do 1911. godine preostalo je tako malo morskih vidri da je trgovanje njihovim krznom postalo potpuno neisplativo.
 ZATO IH  ČUVAMO.
 I PAZIMO LJEPOTANE.

Morske vidre hrane se školjkašima i ostalim beskralješnjacima (posebno petrovcima i ježincima), te ih se često može promatrati dok koriste kamenje kao alat kojim razbijaju i otvaraju oklop plijena. Narastu od jednog do dva metra u duljinu i postignu masu oko 30 kilograma. Iako su bile na rubu istrjebljenja, ponovo su se počele proširivati, počevši od obale Kalifornije.

Morske vidre nemaju sloj sala poput ostalih morskih sisavaca (kao tuljani ili kitovi), već im, kao kod ostalih vrsta vidri, toplinsku izolaciju osigurava zrak zarobljen u krznu.
DIVNE SU TO ŽIVOTINJICE:


 



Nema komentara:

Objavi komentar